Jenni

Jenni takaisin Italiasta - vuosi 2020 käyntiin täydellä kokoonpanolla

Vietin neljä kuukautta Milanossa Italiassa, jossa pääsin osallistumaan Avittamon eri projekteihin etänä. Etätyöskennellessäni tein mm. eri projektien aikataulutuksia ja työvuorosuunnittelua, hoidin yhteydenpitoa niin asiakkaidemme kuin Avittamon oman henkilökunnan kanssa sekä tein teksti- ja sisällöntuotantoa. Oli mukava huomata, kuinka sujuvasti töitä pystyi tekemään myös etänä. Päivien aikatauluttaminen, yhteydenpidon helppous mm. videopalaverien merkeissä sekä tietty pieni aikaero mahdollistivat hyvin sujuvan työn. Ulkomailla asuminen sekä etätyöskentely oli kokemuksena mielenkiintoinen, avartava ja piristävä, olen kiitollinen tästä kokemuksesta.

MIlano

Milanon keskustan katukuvaa

City

Ammatillisesti oli mielenkiintoista päästä seuraamaan myös Milanon retail-kauppaa sekä ravintola- ja kahvilakulttuuria. Suurin eroavaisuus Milanon ja Helsingin seudun välillä oli mielestäni se, että siellä yksittäiset kivijalkamyymälät ja -kahvilat kukoistivat kaduilla eikä isoja kauppakeskuksia ollut lainkaan samaan malliin kuin Suomessa.

Yleiset shoppailu ja vapaa-ajanvietto tottumukset varmasti vaikuttavat siihen miksi näissä kaupungeissa toimivat eri asiat, mutta voisin kuvitella, että myös ilmasto vaikuttaa ainakin osin siihen miksi Suomessa halutaan viihtyä sisällä eikä niinkään ulkona liikkuen. Suomessa läpi vuoden on helppo asioida kauppakeskuksissa, joissa saa kaikki ostokset hoidettua yhdellä kerralla ja vietettyä vapaa-aikaa ravintoloissa ystävien tai perheen seurassa. Milanossa taas huomasin, että ihmiset viettävät paljon aikaa ulkona ja asiakkaita riittää joka liikkeeseen ja kahvilaan olivat ne sitten isoilla shoppailukaduilla taikka pienillä kujilla. Etenkin muodin myymälöissä oli aina kuhinaa, sillä onhan Milano tunnetusti ”Muodin Mekka”.

Kivijalkamyymälä Milanon keskustasta

Kahvilat olivat myös aina täynnä, sillä Italiassa kahvilakulttuuri loistaa. Kahvit juodaan aina kahvilassa eikä kotona taikka työpaikalla, kuten Suomessa ollaan usein totuttu tekemään.

Yhtenäistä mielestäni on kuitenkin se, että sekä Milanon että Helsingin seudun laitamilla on mm. eri merkkien outlet-myymälöitä. Milanossa itse asiassa kaupungin laitamilla on myös muutamia kauppakeskuksia, joista löysin myös oman suosikkini Il Centro-kauppakeskuksen.

Mall

Il Centro-kauppakeskus

galleria.jpg

Galleria Vittorio Emmanuelle II

Jenni
  • LinkedIn Social Icon